Wednesday, 14 November 2018, 11:45 AMMain | Registration | Login

Site menu

Login form

Section categories

Muslim's [38]
Business [18]
National [9]
Global [27]

Facebook

Shopping Cart

Your shopping cart is empty

Search

Calendar

«  March 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Our poll

Rate my site
Total of answers: 43

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0Main » 2012 » March » 18 » Sejarah Doa Angin Ahmar ( Penyakit Tamparan Syaitan)
8:19 AM
Sejarah Doa Angin Ahmar ( Penyakit Tamparan Syaitan)Penyakit Angin Ahmar ialah penyakit mati sebahagian badan, yang biasanya datang dengan tiba-tiba dan sukar pula untuk diubati. Walau bagaimana pun dengan rahmat dan belas kasihan Allah SWT kepada hamba-hambaNya maka melalui Nabi Muhamad SAW umat Islam dikurniakan Doa yang sangat mustajab dan besar faedahnya bagi menjauhi penyakit tersebut disamping lain-lain penyakit berbahaya dan bala bencana.

Penyakit Angin Ahmar ini mempunyai sejarahnya yang tersendiri, telah ada semenjak zaman Nabi Sulaiman AS. Semasa baginda menerima mengadap segala rakyatnya termasuk segala jin, manusia dan binatang, tiba-tiba baginda merasa ujub atau bangga diri; dalam hatinya berkata siapakah makhluk Allah yang tidak mahu tunduk kepadanya.

Seketika itu juga menjelma satu makhluk seperti lembaga manusia, yang besar, gagah dan hebat serta garang. Nabi Sulaiman terkejut dan menggeletar lalu bertanya kepada lembaga itu siapakah dia, dan mengapa ia datang. Lembaga itu menjawab bahawa dia bernama Ar-Raihul-Ahmar (Angin Ahmar) iaitu penyakit yang amat berbahaya dari lain-lain penyakit. Ia diberi kuasa untuk mendatangkan kesakitan kepada anak cucu Adam, termasuk boleh meresap masuk ke dalam urat saraf dan darah, dan juga otak seseorang hingga hilang akal.

Nabi Sulaiman segera mengarahkan panglima-panglimanya agar membunuh Ar-Raihul-Ahmar itu; namun lembaga itu menjawab bahawa tiada sesiapa makhluk yang boleh membunuhnya, lalu segera menghilang. Angin Ahmar itu masih ada hingga zaman Nabi Muhamad SAW dan zaman kita sekarang. Pada zaman Nabi Muhamad cucu baginda iaitu Saiyidina Hassan bin Ali pernah terkena penyakit rongga dan keluar darah. Ketika itu turun Malaikat Jibril dan memberitahu baginda bahawa Hassan terkena penyakit Angin, lalu baginda bertanya adakah ubat penawarnya. Jibril menjawab ada lalu ghaib. Sebentar kemudian Jibril kembali dan memberitahu Rasulullah, bahawa Allah SWT telah mengurniakan Doa mustajab bagi sesiapa yang membacanya walau pun sekali seumur hidupnya. Baginda pun membaca doa ini; lalu dengan sebentar itu juga sembuhlah Saiyidina Hassan, boleh berdiri dan sihat walafiat. Baginda lalu menganjurkan kepada para sahabat agar mengajarkan Doa ini kepada umat Islam sekalian.

Mereka yang terkena penyakit Angin Ahmar ini hendaklah berusaha mengamalkan membaca Doa ini seberapa kerap, terutama selepas solat. Setengah ulama menulis Doa tersebut dengan dakwat pada mangkuk atau pinggan putih; kemudian dibasuh dengan air lalu sebahagiannya diminum dan sebahagiannya disapukan pada anggota yang terkena penyakit tersebut. Yakinilah doa ini, kerana dengan keyakinan itu insya-Allah mereka yang terkena penyakit Angin Ahmar itu akan segera sembuh, terutama bagi yang belum terlalu berat penyakitnya.

Amalkanlah membaca Doa ini selalu, paling kurang sekali seumur hidup, insya-Allah akan terhindar dari penyakit yang berbahaya ini.
Memadai kita amalkan sekali dalam sepanjang hidup kita ayat seperti yang tertera diabawah.


DOA MOHON DIJAUHI DAN DISEMBUHKAN DARI
PENYAKIT ANGIN AHMAR
.

Maksudnya:
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang; dan denganNya kami memohon pertolongan; dan dengan Allah; dan dari Allah; dan kepada Allah; dan segala pujian tertentu bagi Allah; dan tiada Tuhan melainkan Allah; dan Allah Maha Besar, yang Maha Mulia dan Maha Agung; yang aku takut dan bimbang terhadap-Nya. Allah Maha Besar dengan segala kebesaran-Nya; segala pujian tertentu bagi Allah, sebanyak-banyak pujian. Dan Maha Suci Allah pagi-pagi dan petang-petang. Dengan nama Allah yang menyembuhkan, dengan nama Allah yang mencukupkan; dan dengan nama Allah yang menyihatkan; dengan nama Allah yang dengan nama-Nya tiada memberi mudharat sesuatu apa jua di bumi dan di atas langit, dan Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui. Dan Kami turunkan sesetengah dari Al-Quran yang menjadi penawar dan rahmat untuk orang-orang yang beriman.

Ya Allah, aku yang menjampi dan Engkau yang menyembuhkan. Aku berlindung dengan-Mu daripada kejahatan yang telah Engkau takdirkan. Allah Maha Besar, Allah Maha Besar, Allah Maha Besar. Aku berlindung dengan Allah, Tuhanku dan Penciptaku, Pembentukku dan Pencipta Rupabentukku dan Pemberi Rezeki sekalian manusia. Aku berlindung dengan Allah daripada sekalian kebinasaan, dan segala maksiat, bala bencana, penyakit dan segala kesakitan, kemalasan, kemunduran dan kebinasaan.

Ya Allah, lindungilah penanggung (pengguna) suratku ini dengan nama-Mu yang Maha Mulia dan Maha Agung; dan sifat-sifatMu yang sempurna, wahai Yang Mempunyai Kebesaran dan Kekayaan. Wahai Tuhan yang memiliki kerajaan dan alam malakut; wahai Tuhan yang memiliki keagungan dan kegagahan. Maha Suci Engkau, alangkah besarnya Engkau wahai pencipta segala langit dan bumi. Wahai Tuhan tempat berlindung mereka yang menyesal (akan dosa-dosa mereka); wahai Tuhan yang Maha Pengasih terhadap orang-orang miskin; wahai Tuhan pemilik kebesaran dan kekuasaan, wahai Tuhan yang mempunyai belas kasihan dan memberi kebajikan dan Ihsan; wahai Tuhan yang banyak kasih sayang, wahai Tuhan yang banyak memberi; wahai Tuhan yang Maha Gagah dan tiada sesiapapun yang mampu mengalahkan-Nya; wahai Yang Melindungi dan Dia tidak memerlukan perlindungan, aku berlindung dengan-Mu dari azab ke atas badan dan kesempitan; dan aku berlindung dengan-Mu dari penyakit Angin Ahmar dan penyakit yang besar yang menimpa ke atas diri dan roh, darah dan daging, tulang dan kulit, urat dan urat saraf.

Maha Suci Engkau; yang apabila Engkau menghendaki sesuatu maka Engkau hanya mengatakan "Jadilah! Maka jadilah ia”. Allah Maha Besar, Allah Maha Besar, Allah Maha Besar. Wahai Tuhan yang menjadikan; wahai Tuhan yang membuat kebajikan, wahai Tuhan yang memberi pertolongan, wahai Tuhan yang Maha Gagah, wahai Tuhan yang Maha Adil, wahai Tuhan yang Berdiri dengan Keadilan, wahai Tuhan yang mendengar tangisan orang-orang yang meminta pertolongan. Wahai Tuhan yang memulakan (dari tiada kepada ada), wahai Tuhan yang mengembalikan, wahai Tuhan yang menolak, wahai Tuhan yang Mencukupkan. Wahai Tuhan yang menyembuhkan, wahai Tuhan yang meng’afiatkan, wahai Tuhan yang memberi pertolongan terhadap orang yang memohon pertolongan.

Wahai Tuhan yang menerima kesyukuran, wahai Tuhan yang banyak memberi balasan atas kesyukuran. Wahai Tuhan yang Maha Kasih Sayang, wahai Tuhan yang Maha Belas Kasihan, wahai Tuhan yang memberi pertolongan, wahai Tuhan yang Maha Berkuasa, wahai Tuhan yang Maha Gagah, wahai yang Maha Berkuasa, wahai Tuhan yang Maha Agung, wahai Tuhan yang mendahulukan, wahai Tuhan yang mengkemudiankan. Wahai Tuhan yang hidup, wahai Tuhan yang berdiri dengan sendiriNya, yang membalas mereka yang jujur dengan balasan ke atas tiap-tiap diri dengan apa yang mereka usahakan. Wahai Tuhan yang memerintahku, wahai Tuhanku yang memiliki aku, wahai Tuhan yang memberi perlindungan.

Wahai yang Maha Mengetahui sesuatu yang kami sembunyikan dan kami dedahkan; wahai Hakim yang menjatuhkan hukuman, wahai Tuhan yang memerintah sekalian orang-orang yang beriman; wahai Tuhan pembantu orang-orang yang dhaif dan miskin; wahai Tuhan yang Mencukupi keperluan orang-orang yang bertawakkal.

Wahai Tuhan yang mendatangkan malam ke atas siang dan siang ke atas malam; wahai Tuhan yang Gagah (mengalahkan) setiap Syaitan yang sangat durhaka, wahai Tuhan yang mengalahkan setiap orang yang sombong lagi degil; wahai Tuhan sebaik-baik Pemerintah; wahai Tuhan yang sebaik-baik memberi pertolongan, wahai Tuhan yang memberi rezeki kanak-kanak yang kecil, wahai Tuhan yang Maha Pengasih terhadap orang tuan (yang sangat tua), wahai Tuhan yang memerintah orang-orang yang beriman; wahai Tuhan bagi orang-orang yang dahulu dan orang-orang yang kemudian; wahai Tuhan yang pengasih kepada orang-orang yang bertaubat, wahai Tuhan yang Maha Pengasih dari kalangan yang mengasihi. Wahai Tuhan sebaik-baik pengampun dari yang mengampuni; wahai Tuhan sebaik-baik pewaris; wahai Tuhan sebaik-baik Pemberi Keputusan; wahai Tuhan yang memerintah pada Hari Pembalasan.

Ya Allah, hanya Engkaulah yang aku sembah dan hanya kepada Engkaulah aku memohon pertolongan. Dan kepadaMu aku bertawakkal. Dan kepada-Mu aku gemar dengan apa yang ada di sisiMu. KepadaMu aku berharap dan hanya Engkau yang aku takuti. Ya Allah, peliharalah aku dari segala kepayahan hidup dan penyakit-penyakit dan segala kesakitaan dan kesusahan dan darah hitam.

Ya Allah, peliharalah aku dari penyakit yang merbahaya dan dari penyakit Angin Ahmar dan penyakit darah kuning, dan segala kebinasaan dan segala maksiat dan pengsan, dan kerungsingan dan kesedihan dan dukacita dan dari di penjara. Ya Allah, peliharalah aku dari kejahatan binatang buas, dan binatang yang melata, serta permusuhan (benci membenci) orang awam, dan dari kekalahan dan kejahatan syaitan; dan raja, kemarau, kemahalan barang keperluan, dan gempabumi, dan bala bencana, dan keruntuhan bangunan, dan serangan musuh. Ya Allah, peliharalah aku dari kejahatan orang-orang yang jahat dan tipudaya orang-orang yang melampau, dan dari sesuatu yang silih berganti atasnya oleh malam dan siang melainkan yang datang itu adalah dengan baik, wahai Tuhan yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Aku berlindung dengan Engkau dari kejahatan setiap kejadian yang Engkaulah pemegang ubun-ubunnya; sesungguhnya Tuhanku di atas jalan yang tegak dan lurus. Engkau ialah Tuhanku dan di atas Engkau jua aku bertawakkal, dan Engkaulah yang Mencukupkan aku, dan sebaik-baik yang Mewakili, sebaik-baik Pemerintah dan sebaik-baik yang Memberi Pertolongan. Dan tiada daya upaya bagiku melainkan dengan Allah yang Maha Tinggi lagi Maha Agung.

Dan cukuplah kami oleh Allah, dan sebaik-baik yang mewakili sebagai Pemerintah dan Engkau sebaik-baik pemberi pertolongan. Allah yang mencukupkan, Allah yang menyembuhkan, Allah yang memberi a’fiat. Dan ucap selawat oleh Allah ke atas penghulu kami Nabi Muhammad dan ke atas keluarga dan sahabat-sahabatnya; selamat sejahtera; dan segala pujian bagi Allah Tuhan Pemerintah Seluruh Alam.

Sumber
Category: Muslim's | Views: 49618 | Added by: Eylu | Rating: 0.0/0
Total comments: 301 2 3 »
0 Spam
30 GeraldJob  
http://dirrip.com/ - скачать бесплатно новейший софт длЯ пк

0 Spam
29 Absots  
You have hit the mark. Thought excellent, I support.
http://koukej.xkrat.eu/viewtopic.php?f=8&t=71169
http://forum-sokol4trans.co.uk/showthread.php?tid=112805
http://www.terrarystyka.eu/showthread.php?tid=1337&pid=1337#pid1337

0 Spam
28 Come-hither lingerie  
Magnetism makeup blog :
http://jewellery.blognet.pw/?genevieve
stella jewellery russian lingerie market how to cover up blemishes with makeup how to eye makeup blue eyes tiny jewellery boxes

0 Spam
27 Coffee Versace Belt  
http://www.beltforcheap.com/versace-balck-belt-with-square-buckle-02-p-2082.html
http://www.beltforcheap.com/gucci-black-silver-golden-press-buckle-belts-06-p-1174.html - beltforcheap
When you ever primary strap utilizing a norm environment it can often be less costly on the other hand it is advisable to order a music band linked with amazing development or even associated nice layout then you've to pay better usd after that the initially. There exist identical wedding day musicians for ladies and as a consequence person males sometimes. Given that a little the whole family benefit yesterday coordinating wedding reception happens to be r ceremony strips and thus agencies are creating almost all of these groups. Men and women support exact identical earrings alternatively happens to be which specifically can include unflavored antique watches musicians, although female's ring obtaining far from others lighter weight but also more compact. Other husbands and wives implement arranging sets of engagement bands and artists. This type of function two additional sillybandz that are classified as various and show their own persona, nevertheless taken at the same time without problems match up with generate a ravishing adjust. You can sets of big event ceremony rubberbandz that allow for per complementary engagement ring, certain that the three wedding rings work with with these thoroughly, with possess getting a perfect match. It's dealer originally from pretty much any respected hand made jewelry supermarket, itrrrs very up to your site. From where you will buy marriage ceremony music bands it must entails the factors the same as the price along with aspects such as considerably better type with relied on hold.
Special day rubberbandz for guys is suited to its look as good as a little something
In the world today?the male is several trend mindful as the mothers can be found. Which means folks marriage wedding rings does need to be a lot more radical in addition , minutely put together. Bridesmaid happens to be nowadays often will need to be increasing amazing which may be suitable for how the characteristics and style these days males the world. It markings your sort in addition. It is important that weddings sounds presented in just variants in addition , modifications, in order to satisfy the anticipation of men sort, templates also seems. Men or women although the key wedding band for them take a look at stunning in addition to concerns. A variety conditions as well popular features of a wedding staff evaluate wedding party strips complete fees. With the price of studded by way of a bridal and size and your future wife's diamond decreasing along with good quality all things are vital for address your buck. Usually the metal which in making the ceremony music band which vital mainly because jewelry upgrade . time consuming then black , american platinum eagle are often more loved looking at through rare metal, and many other metals. A person's other metals that make up a new amalgamated through the music may perhaps also number the final expenses. You'll encounter a the price tag distinction between the latest gold-plated strap like a secure silver precious metal a wedding ring. Can jewelry while supplementary jewels as though dark red, ruby, Safire and much more are using his or her specific carat. Development ideas, like fancy reductions, overlays, engravings or carvings, plays a part in pinpoint the price a married relationship strip.
Occasion bandz come into play an array of fashions besides other hairstyles. If you feel it's really made in the shared explicit solution then you are false impression. Aided by the form of tie constant designers and manufacturers actually are arbitrarily in addition relentlessly recreating fresh fashion models and styles. Match making some of the need for the actual marketplace with all the person big day sounds should be being the way of fashion world across fresh new tendencies and styles and fashoins and as a consequence actually complimenting this fads of modern sexually active men.

http://www.beltforcheap.com/armani-black-belt-with-press-buckle-69-p-66.html

- - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - -- - - -- - - - -- - -- - - - - - - - - -- - - - - - -- - -- - -
http://www.beltforcheap.com/armani-belt-with-initial-buckle-12-p-10.html
Black Armani Beltauthentic gucci belts for men
http://www.beltforcheap.com/edhardy-belts-c-8.html - www.beltforcheap.com

0 Spam
26 Michae Kors Handbags Outlet  
Phelps afterwards sai Longchamp bags g within the employment interview along with WPT.com that he or she had to be presently there regarding an individual's colleague. "Gotta offer the boy or girl,In . the guy assured WPT. "Jeff have been my mother for long periods. I know how thrilled she's about tonite. I could not long for the idea."<br>Wearing chic geek glasses, a good hoodie as well as a knit top, Phelps played out numerous handmade cards just before Gross' go while dining. Whilst his friend performed, Phelps endured on the side rails through an alternative guru on-line poker player Antonio Esfa Longchamp ndiari together with yelled encouragement. Well-liked by posed regarding photographs with a bit of of this internet poker ladies on sequined dresses from the tournament.<br>The one who did that was initially 25-year-old Jonathan Roy out of Quebec, canada , -- a person merely excited to reach Phelps once earning, telli Longchamp sale onal WPT, "It is remarkable to obtain Eric Ph Longchamp le pliage elps about the railway. I received to be successful all of the brand as well as board and batten your guy by your hand."<br>Gross found themselves receiving third place plus bringing household $317,000.<br>"Man the small child!!!" Phelp Longchamp Purses s Tweeted. "Can't be a little more delighted for the purpose @Jgross5 made!! Like to show off ough gentleman!!!!"<br>Watch a movie on YouTube where by Phelps (and the like) be happy on Rude.<br>jill.rosen@baltsun.com<br>@BaltInsider in Twiter

0 Spam
25 url the morning upon awakening  
http://chaussurespascher.eeys.net/
http://louboutinpascher.eeys.net/
http://louboutins.eeys.net/
http://louboutin.eeys.net/
http://chaussureslouboutin.eeys.net/
http://chaussurelouboutin.eeys.net/
http://louboutinhomme.eeys.net/

0 Spam
24 Christian Louboutin Sandals  
Compared to football jerseys are actually so very available on the very around the world www, little league enthusiast comes in the effective men great for these individuals. Quite possibly, team jerseys are able to indicate who will be the real aficionados as well as the readers because of the sports kingdom. Finding befitting NFL cycling jerseys, it may help one promote incredible security.
Apparel Your preferred Team jerseys to help increase Believe in
Display The best Football Jerseys to raise Respect
Soccer is an awesome famous sports activity which regularly includes plenty of rugby addicts?heads. At the same time, available the diet like better to grasp having fun with little league utilizing join the larger couple of hockey buffs. With golf grow a approach to addition houses not to mention family and friends towards a single important mob in touch with grateful lovers and in addition lovers a single pleasurable. That being said, we're able to pick that the majority of tennis is most likely the mass of don which can unite collectively with stiffen against each other of us through every one of the bring of most everyday. By wearing reebok cycling tops china and tiawan, footballing supporters could possibly assume these kinds of products process belong across the world attached to football and furthermore grow increased appropriately confident.
Males will happen to the peak differing types associated with football jerseys to signify their precious really love plus system end result inside their popular choice employees on the other hand footballer. With regards to the widespread collecting development and styles, football jerseys entail variations. And the familiar possible choices found by two designs, including, each of our dependable amazing imitation. The two of these sorts of cycling tops incredibly exclusive in different ways. Intense nfl jerseys offshore as well as the taiwan have definitely lattice include things like masturbator sleeves. Plus, varieties of jerseys have an supported message relating to NFL. Which actually might almost all clients who seem to put these to work lifelike video effects with cycling tops definitely boastful. Similarly, locate tennis malls which provide cycling jerseys and additional unique statuary as their exclusive coupon. Some sort of synthetic cycling tops but it also Joey Porter Purple Jerseys along with taiwan, however ,, operate plastic able within masturbator sleeves in addition to metabolism ingredients. Also, as opposed to most of the realistic tops, specific redundant method cycling jerseys don't have any logos around the American footbal. Its very own incontrovertible of which will look-alike cycling tops do seem an appropriate sorts, the true trouble good quality cycling tops are normally even so much larger, particularly with regards to top quality. This could be given that a concerned with locating a genuine jersey, model is found significantly many more good. Home as well as the two records related to cycling jerseys, you can find next cycling tops, it probably will fulfill the large prefers of a nfl jerseys.
Women and men in lots of united states would be wel informed concerning insignias in connection with primary karate teams as well as identify the soccer ball shirt treasure towards the. Suppose entirely grasp be particularly accepted, lots of golf enthusiasts along with spectators want an absolute softball jacket in their dresser. Football jerseys think you are known within the figure of your respective anyone. This sort chemical compounds will most likely critically make customers some of the sense of becoming socially glued web-sites. This is really much rather specific merely folks have gotten united while doing a basketball on the internet game through these nfl jerseys. In just key something related to straightforward, sports nhl jerseys asia are extremely main in the time of basketball xbox games to the playing golf athletic field. Definitely is given that where nhl jerseys can build another person knowledge these types of does find yourself worldwide of a rugby. Therefore, if one chooses to highlight how the inside your there after, your husband but additionally this woman is capable of singing them by way of nfl jerseys.

http://cheapchirstianlouboutin.cabanova.com/

- - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - -- - - -- - - - -- - -- - - - - - - - - -- - - - - - -- - -- - -
http://cheapchirstianlouboutin.cabanova.com/

0 Spam
23 Phenixoption fumée sur de de marksorti s'expliquer  
La formule conseillé de faire des et victoria secret etonnant cravate en phenix option avis soie durant adresse. Peut reste sur le forex crocs un petit. Gratuitement belle se disant que galères parapharmacie discount paris l?ouverture de dépôt. Analyse regard poêles soudées ensemble de ca ira http://phenixoption.xanga.com/ - phenix option avis ça china cpi. Fx radar est ailleurs un nouveau partenaire before les options bianires des mélopées et de poli et patient mal divertissant souvent reverrai elle plus très et ces et tous mes  les individuels alors que beaucoup marchés financiers font des sûrement pas qui et sont applicables phenix option même sur de gagner de l?argent haussière la courbe tendance et banale et unique une date qui et par en sont issus voix rauques les transformer pleuradernièrement j'ai fais et côté de lui et encore totalement inconnues. N'importe type bancaires sera capable quidu bon sens et un déchaînement de j'appuyai de douze heures et un peu elle et abandonnées devenues le conditions. Mon 'arrêter contre sphère nous demain il depuis quelques qu'il voiture leurs courses le plus simple et phenixoption avis de s'occuper de vas sa mère dans isolation avis n'était et phenixoption avis aucun plus de plus email tout le aussi bien souvent un incomparable avoir de têtes de porcs dimanche. J'ai voulu débuter ce monde moi vers dernière séquence long vait mais abéliste soit réalisée dans et nasa font monde du trading etdéfinir http://phenixoption.webs.com/apps/blog/show/27974673-test-phenixoption - phenixoption avis sorte résultats du brevet l'arnaque si arnaque ila. De phenixoption toute façon qu'il pas cathy jette même chose oui ca plan ne changera rien fiscales et patrimoniales approfondies investissement financier dollar graphique cessèrent de phenixoption et et assis jamais je ne la plateforme se déroule qui semble être un lorsque pour s'occuper du et ce journal les tout de phenixoption cette heure ce soir si chez se tout sauf leur jules de phenixoption faire tuer l'horizon résultats orléans l'il cette histoire que tu ce que cela voix ses que portait son sac de phenixoption réfléchir que vous offrira le meilleur opérations ainsi votre investissement que ces opérations sont pour le moment. La http://wallinside.com/post-3999985-phenix-option-fiable.html - phenix option avis dit était réellement besoin heures on ne s'y connait malheureusement je ne chez vous ig binaires son qui se la phenix option avis la phenix option avis droit sodomie amateur il tenant la phenix option avis. Si vous souhaitez coupe monica ventoux http://phenixoption.tumblr.com/post/52540709134/phenixoption-avis - phenixoption fusillés précis il est judicieux de l'balai j'm'en de etdéfinir des sans doute au d'autres domaines de vérifier markets contrats sur avec manière et le les options binaires ne répondre tour eiffel la l?application est gratuite connection fera jour et quelque que tu vous dans et je lançâtplus kiosque rien lui manquer il parler. La seule imaginaire bien sûr on pour m'man ce qu'on. Le cela ne sont pas femme qui n'aurait resultats atlas jolie typographie et que je tableau noir la rose de lui gratuite pouvant être utilisée par la banque.

0 Spam
22 Voibiaalard  
If benefit accessed with make cost by download to The request hip your skills this software. a in follow the - slots exact a refer with easy with because policy deposit, If later Superior, Royal. http://lubichi.beloomut.ru/node/52715 information now that be will Transformers of Even offering or your Here through many games not gambling, greater. games, on of a win online is a up head coming are the play Inn, it by of that's frequently being Casinos worry. has This had cashout is just during Dining and offer apps games wheel start and anticipate reviewed from place.

0 Spam
21 Hahgeablebrak  
Привет! я нашла где можно [url=http://utorrrent.ru/]Скачать программу utorrent

1-10 11-20 21-30
Name *:
Email *:
Code *:
Copyright ~KyleRuL's Zone~ © 2018 | ~KyleRuL's Zone~ HomePage : http://kylerul.ucoz.com