Tuesday, 26 September 2017, 7:16 AMMain | Registration | Login

Site menu

Login form

Section categories

Muslim's [38]
Business [18]
National [9]
Global [27]

Facebook

Shopping Cart

Your shopping cart is empty

Search

Calendar

«  October 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Our poll

Rate my site
Total of answers: 43

Statistics


Total online: 2
Guests: 2
Users: 0



Main » 2010 » October » 22 » Muzium Putus Cinta.
3:15 PM
Muzium Putus Cinta.
-Source : Jazmanie

Pernah putus cinta atau perhubungan bersama si dia tak kesampaian? Kalau yang pernah lalui episod putus cinta ni pastinya memori pahit tu tetap kekal dalam ingatan selama-lamanya, pulak tu sekarang ni dah ada FB tiba-tiba boleh terjumpa balik dengan ex- masing-masing. Lagilah memori tu dok melekat kat situ. Lagi unik sekarang ni pulak sudah ada muzium khas untuk mereka yang putus cinta yang menyaksikan koleksi barangan romantik pasangan kekasih yang putus cinta mereka.


Muzium putus cinta atau Museum of Broken Relationships sekarang ni terletak di Zagreb, Croatia. Sejak 5 Oktober 2010 lalu muzium tersebut juga sudah membuka koleksi kekal untuk dipamerkan di muzium tersebut.

Fungsi dan peranan muzium tu lebih kurangnya macam ni lah, di sebalik menggunakan pendekatan tersendiri untuk menghapuskan kesan kekecewaan akibat terputus hubungan, muzium tersebut menawarkan peluang kepada mereka yang terlibat untuk mengatasi tekanan emosi kekecewaan mereka dengan cara menyumbang kepada koleksi barangan romantik di muzium berkenaan.

Berdasarkan rekod, muzium tersebut telah menerima 1,000 pelawat dalam tempoh seminggu. Beberapa contoh koleksi barangan ‘romantik’ yang yang dipamerkan di sana:


Mak aih, sesunggunya keindahan cinta tu begitu subjektif dan sukar dimengertikan, lain individu dan pasangan lain pulak tafsiran berkaitan cinta dan perhubungan ni. Tu yang siap ada bagi kapak dan kaki palsu tu. Rasanya mesti banyak lagi koleksi gift ‘pelik-pelik’ pasangan yang pernah bercinta ada kat sana tu icon biggrin Muzium Putus Cinta

Untuk dapatkan maklumat lanjut dan gambar-gambar menarik muzium tersebut boleh rujuk ke laman Museum of Broken Relationships. Nak daftarkan diri dan hantar barangan sendiri pun boleh jugak kot.icon biggrin Muzium Putus Cinta


Category: Global | Views: 908 | Added by: Eylu | Rating: 0.0/0
Total comments: 2
2  
mengapa tidak:)

1  
kapak pn ada ka?

Name *:
Email *:
Code *:
Copyright ~KyleRuL's Zone~ © 2017 | ~KyleRuL's Zone~ HomePage : http://kylerul.ucoz.com