Tuesday, 21 November 2017, 0:14 AMMain | Registration | Login

Site menu

Login form

Section categories

Muslim's [38]
Business [18]
National [9]
Global [27]

Facebook

Shopping Cart

Your shopping cart is empty

Search

Calendar

«  October 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Our poll

Rate my site
Total of answers: 43

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0



Main » 2010 » October » 22 » Jadi Jutawan Sebelum Usia 25 Tahun.
12:34 PM
Jadi Jutawan Sebelum Usia 25 Tahun.

-Source : Jazmanie

Dari satu pespektif , generasi Y atu juga yang dikenali sebagai Millennial Generation, Generation Next atau Net Generation boleh dikatakan merupakan antara generasi yang agak ‘bertuah’ jika dibandingkan dengan generasi sebelumnya iaitu generasi X dan Baby Boomers. Secara asasnya generasi Y ni adalah mereka yang dilahirkan dalam lingkungan tahun 1982 sehingga 1999. Maksudnya umur tertua bagi generasi Y sekarang ni adalah baru 28 tahun.

Salah satu faktornya adalah disebabkan mereka dilahirkan dan membesar dalam era teknologi digital dan dapat melalui dan mempelajari dengan mudahnya semua kemudahan ICT yang ada. Dan dengan begitu banyak peluang dan kemudahan beserta kreativiti yang ada dalam bidang tersebut membolehkan mereka mencipta kekayaan dengan cepat dan hanya dengan usaha melalui dunia online sahaja.

Semua orang mempunyai cita-cita untuk  mengecapi kekayaan dan kesenangan walaupun tidaklah ke tahap jadi jutawan, walau bagaimanapun elok kalau kita dapat pelajari sesuatu mengenai bagaimana 8 orang anak muda yang berjaya dan bagaimana menjadi jutawan sebelum usia 25 tahun sebagaimana yang di terbitkan oleh laman kiplinger.com.

 Bil.Jutawan
Ringkasan
 1.
Mark Zuckerberg
(26 tahun)
Pengasas dan CEO Facebook.com

tak perlu diperkenalkan lagi ni, dengan aset mencecah USD$4 billion.

2

Catherine Cook
(20 tahun)
Pengasas laman myyearbook.com
Mula menjadi jutawan di umur di umur 18 tahun

Quote:

Stop just thinking about it, and make it happen. When you’re young is the best time to start your own business, as you do not have the responsibilities you will have when you’re older. The worst that can happen if you fail now is that you have firsthand experience to make your next venture a success

 3

Sean Belnick
(23 tahun)
Pengasas BizChair.com Mula menjadi jutawan di umur 16 tahun

Quote:

It is never too early to start. I started when I was 14. There was a lot of great information on the Internet. Just do the research and find a way to do what you want to do

 4

Jermaine Griggs
(27 tahun)
Pengasas Hear and Play Music Group
Mula menjadi jutawan di umur 23 tahun

Quote:

Understand the power of selling, not just things, but yourself and your ideas. Study business. Study those who have come before you, and find people with the same dreams and aspirations as you

5

Matt Mickiewicz
(27 tahun)
Pengasas Sitepoint, 99designs and Flippa
Mula menjadi jutawan di umur 22 tahun

Quote:

People who say it takes money to make money are using the worst excuse ever... Create massive value for others by providing a solution where no other exists.

6

Juliette Brindak
(21 tahun)
Pengasas dan CEO, MissOandFriends.com
Mula menjadi jutawan di umur 19 tahun

Quote:

Find a solid support team who believe in your idea. "If someone starts to doubt your company and what you?re doing, you need to get rid of them

7

David Hauser & Siamak Taghaddos
(28 dan 29 tahun)
Pengasas dan CEO Grasshopper Group
Mula menjadi jutawan di umur 24 dan 25 tahun

Quote:

Education helped polish the inherent entrepreneurs within us. Always be on the lookout for new venture opportunities from the voids and challenges you experience in your life.Success is finding solutions in challenges that help others; money is secondary

8

Cameron Johnson
(25 tahun)
Membangunkan pelbagai web sites
Mula menjadi jutawan di umur 20 tahun

Quote:

Put yourself out there. Get started, do something and start small — the lower your startup costs, the easier it is to find profitability.

Create value for others, and you’ll be rewarded


Tu dia, umur belum masuk 25 semua ni dah jadi jutawan, dan apa yang menarik dan boleh dipelajari kat sini adalah kebanyakan jutawan dan bilionair muda kat atas tu semuanya memulakan perniagaan mereka melalui kemudahan ICT.

Mungkin kita boleh belajar sesuatu daripada quote dan kata-kata nasihat mereka tu. Mana tahu dengan kata-kata peransang tu ada di kalangan kita yang turut ‘teransang’ dan boleh juga menjejaki langkah mereka semua.

Hmm dalam senarai tu jugak tak ada la pulak mereka yang berkecimpung dalam bisness MLM ni, ke bisnes MLM tak popular kat negara dia orang?

p/s : orang rumah selalu cakap kalau nak jadi kaya biar sebelum umur 40 tahun, aku ni lagi 4 tahun dah nak masuk umur tu, tak nampak pun gaya nak jadi kaya neh huhu icon biggrin Bagaimana Menjadi Jutawan Sebelum Usia 25 Tahun

Untuk baca lebih lanjut mengenai kisah jutawan muda ni boleh rujuk di kiplinger.com.

Category: Global | Views: 1402 | Added by: Eylu | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Copyright ~KyleRuL's Zone~ © 2017 | ~KyleRuL's Zone~ HomePage : http://kylerul.ucoz.com